Magazines

Aftersales Magazine BE-NL 2020-02

Magazine lezen

Aftersales Magazine BE-NL 2020-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine BE-NL 2020-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine BE-NL 2019-04

Magazine lezen
Niet alleen de dealer, maar ook de merkonafhankelijke garagist zal het aanbod van zijn diensten moeten verbreden om interessant te blijven voor de toekomstige mobiliteitsklant.

Het merkonafhankelijke kanaal wil de beschikbaarheid over 100 procent ongecensureerde voertuigdata, en wel alle data. De beslissing moet uit Brussel komen.

Xavier Lannoo is jong en dynamisch en loopt over van passie voor zijn onafhankelijke garagebedrijf XLT. Luttele minuten volstaan om ons daarvan te overtuigen. Maar hij is ook verrassend nuchter en zelfkritisch.

Het bij een autokeuring nauwkeurig kunnen meten van fijnstofemissies van Euro 5- en Euro 6-motoren komt dichterbij. De eerste equipmentfabrikanten hebben hun prototypes voor de zogenoemde deeltjesteller bijna klaar.

De Britse Linda Jackson, lid van de executiveboard van Groupe PSA inclusief Opel, is als CEO wereldwijd verantwoordelijk voor Citroën. In een exclusief gesprek met Aftersales Magazine legt Jackson uit wat ‘haar merk’ in de veranderende markt voor de consument en de dealers in petto heeft.

Aftersales Magazine BE-NL 2019-03

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2019-02 BE-NL

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2019-01 BE-NL

Magazine lezen

Aftersales Magazine BE-NL 2018-04

Magazine lezen

Aftersales Magazine BE-NL 2018-03

Magazine lezen
Op het vijfde ConnecteDriver & Smart Mobilitycongres in Brussel lieten een vijftigtal sprekers hun licht schijnen over actuele thema’s als de connected car, de connected klant en de stad als ‘oefenterrein’ voor de ontwikkeling van connected services. Jorssen Noord: Een ‘autolocatie’ die zich profileert als ontmoetingsplaats en informatiecentrum van een mobiliteitsprovider met toekomstvisie. Autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en sharing: dat zijn de vier troefkaarten (of ‘aces’) waarop de autosector moet inzetten in een snel veranderende wereld, aldus Jeroen Vertongen, directeur van Sergoyne Diagnostics. Dat merkonafhankelijke garagebedrijven het vandaag niet gemakkelijk hebben, lijdt geen twijfel. Het is meestal ook het eerste wat we te horen krijgen bij onze contacten met dergelijke bedrijven. De kennismaking met Steven Brocken was dan ook bijzonder verfrissend. Met zijn multimerkconcept Euro Repar Car Service koestert PSA grote ambities op de aftermarket. In een gesprek met Aftersales Magazine ontvouwt topman Christophe Musy zijn kijk op de business. “2018 wordt het jaar van de waarheid.”

Aftersales Magazine BE-NL 2018-02

Magazine lezen
Eerlijk zullen we alle data delen

Voor het onafhankelijke reparatie- en onderhoudsbedrijf is 20 december 2017 een historische datum. Op die dag oordeelde de Europese Commissie dat de OBD-poortopen moet blijven, als onderdeel van nieuwe homologatieregels vanaf september 2020. 

Etablissements Declercq: De lekkerste garage van het land ’s Middags en vooral ’s avonds stromen Brusselaars massaal toe in de Edelknaapstraat, maar ook niet-hoofdstedelingen en  toeristen hebben deze gastronomische trekpleister in hun hart gesloten.

Aftersales Magazine BE-NL 2018-01

Magazine lezen
Coververhaal: Porsche Centre Paal: een club perfectionisten

Het Porsche Centre Paal, gevestigd in Paal-Beringen, is een van de nieuwste van negen of? ciële Porsche-concessies verspreid over het land. Vandaag geldt het PCP nog steeds als referentie binnen het netwerk.

Aftersales Magazine BE-NL 2017-03

Magazine lezen
Coverstory: Online bandenretailer Delticom wil binnen drie jaar vijfduizend bedrijfswagens voor mobiele service op de weg hebben, verdeeld over 28 Europese landen. Met de komst van de Canadees-Amerikaanse, beursgenoteerde grossiersgroep UniSelect krijgen de Europese groothandelaars hier te maken met een vierde grootmacht uit Noord-Amerika. In ons land raken elk jaar tienduizenden dieselwagens met weggehaalde roetfilter probleemloos door de autokeuring, zo is gebleken uit onderzoek.

Aftersales Magazine BE-NL 2017-02

Magazine lezen
Keuzevrijheid voor Europese consument?

CECRA pleit voor een dringende goedkeuring van een juridisch EU-kader dat de oprichting van een Open Telematics Platform oplegt, zodat de veilige, onmiddellijke, directe, onbeperkte en ongecontroleerde realtime toegang tot voertuigdata verzekerd is.

 

Nissan ziet groeipotentieel in aftersales

De afgelopen twee jaar heeft de aftersalesmarkt een sterkere krimp vertoond dan op voorhand werd ingeschat. Toch gaat de top binnen Nissan uit van een ambitieus groeiscenario: plus dertig procent tussen nu en 2022.

 

Eigenzinnig schadeondernemer wil alles digitaal

Johan Van Deursen is een eigenzinnig ondernemer met zes schadeherstelbedrijven in België, die sterk vooruitloopt met digitalisering in nauwe samenwerking met de Vanesch Verf Groep.

 

Nog dichter bij de klant

De gloednieuwe garage van Volvo-verdeler D’Hondt in Zottegem belichaamt de richting die het Zweedse merk uit wil: een gepersonaliseerde aanpak, van aankoop tot onderhoud en herstellingen.

 

2017 wordt een topjaar

De inschrijvingscijfers van het eerste kwartaal bevestigen de gunstige teneur: de markt groeit met 9,5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Op naar een topjaar?

Aftersales Magazine BE-NL 2017-01

Magazine lezen